Til årets markering har Molte laget årets kampanjebilde og en kampanje som oppfordrer til å lese litt mellom linjene. Årets kampanje består av en serie filmer og begrepsforklaringer basert på hverdagslige, gjenkjennelige situasjoner. De er ment å treffe bredt innenfor et stort segment; personer mellom 18-30 år.
Kampanjebilde
Verdensdagen for psykisk helse ønsket seg et kampanjebilde for 2020-kampanjen som favnet emneknaggen #følgopp med fokus på menneskers psykiske helse under pandemien. Denne skulle ha tilhørende elementer som ville gi en visuell og tematisk rød tråd i kampanjen.


Med en enkel strek og målgruppeinnsikt skapte vi et bilde som skulle være lett relaterbart og relevant for alle under pandemien. I tillegg produserte vi frittstående elementer som var ment å kunne settes sammen og brukes i ulike kanaler, formater og formål; til historiefortelling og informasjon til arrangører av kampanjer. Vi har fokus på semiotikk og universell utforming slik at det skulle være lett å dekode kampanjebildet og elementene vedlagt. Disse passer også godt visuelt og tematisk sammen med resten av kampanjen vi utviklet for Verdensdagen.



Kampanjemateriell
Oppgaven var å spre informasjon til målgruppen som ville inspirere dem til å ta bedre vare på hverandre. Verdensdagens følgere i sosiale medier kunne primært beskrives som kvinner 50+, men ønsket var å nå personer i aldersgruppen 18-30 med vekt på menn som er svært vanskelige å nå.


Vi anbefalte at Verdensdagen investerte i en primæranalyse og satte opp et spørsmålsbatteri som rørte ved temaene og hypotesene vi på forhånd hadde definert. I tillegg utførte vi flere kvalitative intervjuer. På basis av analyse og innsiktsarbeidet fant vi drivere og utviklet reklamekonseptet med tilhørende manus som traff og representerte det brede lag av segmenter i aldersgruppen. Kunnskapen om målgruppen, dens medievaner, drivere og reaksjonsmønstre.